Juelsminde Antenneforenings bestyrelse har i løbet af november og december måned arbejdet med at afsøge mulighederne for at fortsætte med at udsende FM-signalet i vores kabel-net. Der er blevet talt med mange medlemmer i foreningen og der er blevet indhentet tilbud fra Dansk Kabel-TV i forhold til, at foreningen selv nedtager FM-signalet fra luften og sender det ud på kabel-nettet.
Det har vist sig, at omkostningerne efter bestyrelsens overbevisning er for store i forhold til udbyttet. Vi har ingen målinger eller statistik på hvor mange, der benytter sig af FM-signalet, men følgende punkter taler for ikke at fortsætte med FM-signalet i kabel-nettet.

ØKONOMI
Det vil kræve en investering på ca. 1/4 million kroner at opretholde signalet. Det er en stor investering, som sandsynligvis skal tilbagebetales over meget kort tid.

TIDSHORISONT
Ingen ved endnu hvornår FM-signalet slukkes på landsplan. Indtil videre er det udsat indtil 2019. Men uanset hvad der sker, så er FM-signalet en forældet teknologi, som vil blive erstattet af DAB og DAB+ i fremtiden.

FREMTIDSSIKRING
Vores kabel-net skal fremtidssikres kontinuerligt, så man kan opretholde en god kvalitet på de digitale TV-kanaler og hastigheden på bredbånds-forbindelser. Hvis Antenneforeningen vælger at beholde FM-signalet, så bremses denne udvikling, da vi ikke længere vil være i stand til at opgradere kabel-nettet. Det vil også sige, at allerede aftalte opgraderinger i den nærmeste fremtid skal stoppes.

HYBRID
Kabel-nettet vil blive en hybrid bestående af et standard YouSee-netværk og foreningens eget udstyr. Dette ville øge risikoen for fejl og prisen på vedligehold af nettet.

Få mere teknisk information vedr. YouSee’s lukning af FM-signalet her:
https://yousee.dk/…/…/2016/naeste_generations_bredbaand.aspx

Der er alternative muligheder for at høre radio og for at opgradere ældre stereo-anlæg til at kunne modtage radio. YouSee har lavet en YouTube-video, som beskriver mulighederne. Juelsminde Antenneforenings kontor ved hallen vil også i nærmeste fremtid tilbyde en af YouSee’s gratis stueantenner til vores medlemmer. Se YouTube-videoen her:

Bestyrelsen modtager gerne kommentarer og bekymringer på Facebook-siden eller via mail ([email protected]) vedr. beslutningen. Bestyrelsen uddyber og orienterer også yderligere på Generalforsamlingen.

Vh
Bestyrelsen i Juelsminde Antenneforening